INTRODUKSJONSKURS

Martin Nordvik - Mindfulness Basert Stressreduksjon i Agder

                                                                    En sky over Krøgenes en mai kveld, Arendal Fotograf: Liv Øverland.                                                                                             


"Du kan ikke stoppe bølgene

                           men du kan lære deg å surfe."


                                 Jon Kabat-Zinn

INTRODUKSJONSKURS I MINDFULNESS


Velkommen til en dag med inspirasjon for å lære mer om hva mindfulness er. Dette er et dagskurs som passer for alle som ønsker å lære mer om hvordan du selv kan medvirke til å leve mer stressreduserende. Undervisningen baserer seg på elementer av  stressmestringsprogrammet MBSR som legen Jon Kabat-Zinn utviklet på 1970-tallet. 

 

Vi mennesker bruker mye tid på å "grubble" over fortid eller "bekymre" oss for fremtid, vi glemmer nåtiden og livet som er akkurat nå i dette øyeblikket. En vei inn for å øve oppmerksomt nærvær går igjennom kroppen og pusten vår. Kroppen og pusten er alltid tilstede her og nå. Ved å legge merke til at du puster inn og ut, er du tilstede i øyeblikket. Tilstedeværelse i øyeblikket vil redusere den tiden mange bruker på å grubble eller bekymre seg. 

På denne måten kan du bli mer bevisst i forhold til egen «autopilot» og utvikle en mer hensiktsmessig respons i forhold til stresset som oppstår.


Gjennom tilstedeværelse "her og nå" kan vi øke bevisstheten på kropp og sinn. Dette vil på kortere sikt kunne gi en økt avspenning. På lengre sikt vil du kunne oppleve endring av egen stressrespons og effekten av øvelsene vil kunne være at vi tåler det stresset  som oppstår i og rundt oss på en mer hensiktsmessig måte.


Dagen vil innholde både teori og praksis. Du vil få en introduksjon til ulike mindfulness meditasjoner hvor vi vil styrke kontakten til kropp og sinn. Gjennom denne dagene vil du kunne få en økt forståelse av hva mindfulness er gjennom øvelser, refleksjoner, teori om hva mindfulness er og resultater fra nyere forskning.Du vil bli trygt ledet gjennom ulike mindfulnessøvelser som kroppscanning, sittende meditasjon og skånsom yoga. 

Kurset gir deg en god introduksjon og vil kunne gi inspirasjon til mindfulness øvelser du kan jobbe videre med på egen hånd etter kurset.Ta på varmt og behaglig tøy, jeg holder matter og pledd, det serveres frukt, kaffe og te. Ta gjerne med en matpakke. 


Hjertlig velkommen. 

DAG: Lør 30 mars

TIDSROM: Kl. 10-15

STED: Arendal,  Durapart på Krøgenes.

PRIS: 500,-

PÅMELDING: Fortløpende binende påmelding på mob. eller mail.

KONTAKT: Ved ønske om mer informasjon ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.

Send mail til: martinnordvik@live.no eller mbsr@martinnordvik.no

Mob:95166791

Martin Nordvik

MBSR - instruktør Agder

Arendal

martinnordvik@live.no / mbsr@martinnordvik.no

Mob: 95166791

Org.nr:916496877